Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Burger med baconmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød
  • 1 stk. eple
  • 2 ss aïoli
  • 1 dl babyspinat

Baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik

Burger:

  • 1 ss bladpersille
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje
  • 4 skiver hvitost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig burger med baconmarmelade - søtt, salt og spicy! Topp burgeren med ost, epleskiver, aïoli og spinat for masse smak og crunch. Perfekt når du har lyst på skikkelig kosemat i julen.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. brioche hamburgerbrød
  • 1 stk. eple
  • 2 ss aïoli
  • 1 dl babyspinat

Baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 0,5 ts sennepsfrø
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss akevitt
  • 2 ss rødvinseddik

Burger:

  • 1 ss bladpersille
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss smør eller olje
  • 4 skiver hvitost

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Burger med baconmarmelade trinnbilder
Burger med baconmarmelade trinnbilder

Baconmarmeladen er holdbar i minst to uker om den oppbevares kaldt.

Burger med baconmarmelade trinnbilder
Burger med baconmarmelade trinnbilder
Burger med baconmarmelade trinnbilder

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7869, server:MP-PRD-WEB11 02.03.2024 02:01:32