Angel food cake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne erkeamerikanske kaken har fått sitt navn fordi den innvendig er så hvit som englevinger, og så lett og luftig som en sky. I tillegg er den søt som en kjerub, og himmelsk god. Har du mange eggehviter til overs, er dette en genial måte å bruke dem opp på!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl melis
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 12 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft

Glasur:

  • 3 ss smeltet smør
  • 0,5 l melis
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss revet sitronskall

Slik gjør du

Det kan være vanskelig å få kaken ut av formen. Et tips er å dunke formen forsiktig mot benken, så vel den sprø skorpen løsne. Det er viktig å ikke smøre formen – det vil påvirke eggehvitene.
Om du har mange eggehviter til overs, kan det være kjekt å vite at 4 eggehviter tilsvarer 1 dl (12 eggehviter er 3 dl).