Afrikansk kylling Yassa

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

La deg inspirere til å lage denne deilige kyllingretten fra Vest-Afrika! Yassa er navnet på marinaden og kokemetoden, og brukes også på fisk. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1200 g) evt. 6 kyllinglår

Yassamarinade/løksaus:

  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 dl peanøttolje evt. soyaolje
  • 8 ss sitronsaft
  • 8 ss hvitvinseddik
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket grønn chili , evt. rød chili
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts paprikapulver
  • 2,5 dl hønsebuljong (utblandet)

Grønnsaker og couscous

  • 4 stk. gulrot
  • 50 g snittebønner evt. aspargesbønner
  • ca. 200 g couscous
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss rosiner

Slik gjør du

Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.