Afrikansk kylling Yassa
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
La deg inspirere til å lage denne deilige kyllingretten fra Vest-Afrika! Yassa er navnet på marinaden og kokemetoden, og brukes også på fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1200 g) evt. 6 kyllinglår
Yassamarinade/løksaus:
-
2 stk. løk -
4 båter hvitløk -
1 dl peanøttolje evt. soyaolje -
8 ss sitronsaft -
8 ss hvitvinseddik -
2 stk. laurbærblad -
2 ss dijonsennep -
3 ss soyasaus -
1 stk. finhakket grønn chili , evt. rød chili -
1 ts kajennepepper -
2 ts paprikapulver -
2,5 dl hønsebuljong (utblandet)
Grønnsaker og couscous
-
4 stk. gulrot -
50 g snittebønner evt. aspargesbønner -
ca.
200 g couscous -
1 boks hermetiske kikerter -
2 ss rosiner
Slik gjør du
Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.