Yorkshirepudding

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Yorkshirepudding er en britisk klassiker og tradisjonelt tilbehør til helstekt roastbiff eller stek. Puddingen suger til seg saus og kraft og blir dermed en skikkelig smaksbombe.

Ingredienser

porsjoner
  • 125 g hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl vann
  • 2 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss smeltet smør

Slik gjør du

  1. Ha melet i en bolle og tilsett melk blandet med vann.
  2. Visp eggene og ha i bollen sammen med saltet. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig. Røren behøver ikke å svelle.
  3. Ha smeltet smør i porsjonsformer eller en stor form. Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form. Helst skal formene varmes i ovnen med stekefettet i, før man har i røren. Dette for at det skal bli lettere å få "puddingene" ut av formen, og for at de skal få den karakteristiske formen.
  4. Fordel røren i formen/formene og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.