Yorkshirepudding
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Yorkshirepudding er en britisk klassiker og tradisjonelt tilbehør til helstekt roastbiff eller stek. Puddingen suger til seg saus og kraft og blir dermed en skikkelig smaksbombe.
Ingredienser
porsjoner
-
125 g hvetemel -
1,5 dl melk -
1,5 dl vann -
2 stk. egg -
0,5 ts salt -
3 ss smeltet smør
Slik gjør du
- Ha melet i en bolle og tilsett melk blandet med vann.
- Visp eggene og ha i bollen sammen med saltet. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig. Røren behøver ikke å svelle.
- Ha smeltet smør i porsjonsformer eller en stor form. Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form. Helst skal formene varmes i ovnen med stekefettet i, før man har i røren. Dette for at det skal bli lettere å få "puddingene" ut av formen, og for at de skal få den karakteristiske formen.
- Fordel røren i formen/formene og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.