Wrap med revet kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lag kyllingwrap av fullkorn tortillalefser fylt med revet kylling, granateple og frisk koriander. Det er tøff og smaksrik kosemat!
Ingredienser
-
1 stk. hel rå kylling (ca. 1000 g) -
2 ss nøytral olje , til steking -
1 ss skivet frisk ingefær -
5 båter finhakket hvitløk -
3 stk. stjerneanis -
0,5 ts grønne pepperkorn -
0,5 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
1 dl soyasaus -
0,5 dl riseddik -
2 ts rå rørsukker -
1,5 dl vann
-
6 stk. stor fullkorntorilla -
1 stk. granateple -
1,5 stk. agurk i skiver -
0,5 potte grovhakket frisk koriander
Slik gjør du
1. Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingbitene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu bitene og brun dem på andre siden, ca. 2 minutter
2. Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i riseddik og soyasaus. Gi blandingen et oppkok, tilsett sukker og vann. Legg kyllingbitene tilbake i gryta og la dem småkoke i 40 minutter, til de er møre.
3. Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter, fjern ben og brusk. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i ren kraft og la det koke i 15 minutter.
4. Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver. Del granateple og skrap ut granateplekjerner.
5. Grill fullkornswrap raskt på grillen på begge sider
Server grillet fullkornswrap med revet kylling, agurk, granateple og koriander.