Waleskringle
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lag en fristende Waleskringle av vannbakkelsdeig. Kringlen kan fylles med en ekte eggekrem eller en ferdig vaniljekrem fra pakke. Ferdig vaniljekrem kan eventuelt blandes med pisket krem.
Ingredienser
-
4 plater dypfryst butterdeig
Vannbakkels:
-
2,5 dl vann -
125 g smør -
125 g hvetemel -
ca.
4 stk. egg
Eggekrem:
-
13 stk. eggeplomme -
9 dl melk -
1,5 dl sukker -
3 ss maisenna -
8 stk. gelatinplater
Fyll:
-
200 g bringebærsyltetøy -
6 dl kremfløte
Pynt:
-
2 ss melis
Slik gjør du
1. Tin butterdeig etter anvisning på pakken. Legg de tinte platene oppå hverandre og kjevle ut til en rektangulær firkant.
2. Bruk en liten spiss kniv og skjær ut en kringleform. Legg kringlen på et bakepapirkledd stekebrett.
3. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Lag vannbakkelsdeig. Kok opp vann og smør i en middels stor kjele.
4. Tilsett mel og rør kraftig med en tresleiv slik at massen samler seg om sleiven.
5. Avkjøl massen litt og rør inn ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
6. Ha røren i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt røren i et pent mønster på butterdeigskringlen. Sett kringlen på nederste rille i ovnen og stek i 30-40 minutter.
7. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl.
8. Stivpisk kremfløte og melis. Ha kremen i en sprøytepose med stjerneformet tyll. Pisk lett i den stive eggekremen slik at den blir jevn. Ha eggekremen i en sprøytepose med stjerneformet tyll.
9. Del kringlen i topp og bunn med en skarp kniv, gjerne en brødkniv. Smør bringebærsyltetøy på bunnen.
10. Sprøyt eggekrem på kringlebunnen, og deretter pisket krem over.
11. Bruk et brett eller et stort fat og legg til slutt på toppen av kringlen.
12. Sikt over melis og kaken er klar til servering.