Vafler med karamelliserte epler
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Søtt, salt, mykt og crunchy - fristende? Hvem sier ikke "ja takk" til en vaffel toppet med karamelliserte epler, hjemmelaget eggekrem og crumble? Bruk din favorittoppskrift, eller finn oppskrift på vafler her.
Ingredienser
porsjoner
Karamelliserte epler:
-
3 stk. eple , gjerne en fast og syrlig sort -
2 ss smør til steking -
200 g sukker -
0,5 dl vann -
50 g usaltet smør -
1,5 dl kremfløte -
0,5 ts salt
Eggekrem
-
4 stk. eggeplomme -
3 dl melk -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna -
3 stk. gelatinplater -
0 -
1,5 dl kremfløte
Kryddercrumble:
-
1 ss smør til steking -
6 ss brødrasp av tørt brød -
2 ss sukker -
0,5 ts malt kanel -
1 ss knuste frysetørkede bringebær
Slik gjør du
- Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker, maisstivelse og gelatinplater i en kjele.
- Varm opp under stadig omrøring til kremen tykner. Når konsistensen er som tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl og la kremen stivne. Visp opp eggekremen før bruk, slik at den blir jevn og klumpefri.
- Skrell epler og kutt dem i jevne terninger. Fres terningene i en stekepanne med smør til de er så vidt møre. Sett til side mens du lager karamell.
- Smelt sukker og vann i en liten kjele til du har fått en gyllen og fin karamell. Pass på at det ikke brenner seg.
- Hell i fløte og salt, rør alt sammen og la det koke noen minutter.
- Sett kjelen til side, og la det avkjøle seg litt. Rør inn usaltet smør i terninger og ha i eplebitene. La det stå i romtemperatur til vaflene er klare til servering.
- Stivpisk kremfløte og vend den inn i den vispede eggekremen.
- Lag kryddercrumble: Smelt smør i en stekepanne og stek brødrasp av tørt brød på middels varme til det begynner å bli gyllent. Dryss over sukker og kanel og stek videre til sukkeret har smeltet. Avkjøl på et bakepapir.
- Anrett nystekte vafler med de karamelliserte eplene, eggekrem og kryddercrumble, pynt eventuelt med frysetørkede bringebær.