Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarpai med erter og mozzarella - alternativ 1

Vegetarpai med erter og mozzarella

Ingredienser

Paideig:

  • 350 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 60 g revet parmesan
  • 2 ts tørket timian
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 2 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 stk. revete skall av sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 stk. mozzarella
  • 2 stk. eggehvite
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne vegetariske pai-varianten er like god som tilbehør og som selvstendig rett. Og smaken og utseendet er til å få vann i munnen av!   

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Paideig:

  • 350 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 60 g revet parmesan
  • 2 ts tørket timian
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 2 stk. purre
  • 1 ss olivenolje
  • 200 g frosne erter
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 stk. revete skall av sitron
  • 0,5 ts salt , gjerne urtesalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 stk. mozzarella
  • 2 stk. eggehvite

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel med fingrene til det er klumpfritt. Bland inn eggeplommer, timian, revet parmesan og persille og tilsett nok vann til at du får en god deig som er lett å jobbe med. Kna deigen raskt sammen. Ta litt hvetemel på hendene om nødvendig. Pakk inn deigen og legg den kaldt i ca. 30 minutter. 
  2. Riv squash grovt og legg i et dørslag. Dryss over litt salt og sett til side i en halv time.
  3. Kutt purreløk i to på langs og skyll godt. Kutt dem deretter i ½-1 cm tykke biter.
  4. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
  5. Varm olje i en vid stekepanne og tilsett purre. Fres purreløken til den blir myk og blank, og begynner å bli litt gyllen.
  6. Klem ut så mye væske som mulig av squashen og bland den inn i purren. La det hele frese videre i noen minutter, til squashen er myk. Ha alt i et dørslag og la det renne av seg mens det blir kaldt.
  7. Rør inn erter, timian, persille og revet sitronskall. Smak til med salt og kvernet pepper.  
  8. Del mozzarella i mindre biter og vend bitene inn i purreblandingen.
  9. Kjevle ut deigen til en stor leiv og flytt den over på stekebrettet.  Fordel fyllet midt på deigen. La det være igjen en ca. 6 cm bred kant deig rundt det hele.
  10. Brett paideigen opp rundt fyllet slik at det blir åpent i midten.
  11. Visp sammen eggehvite og pensle deigen godt. Dryss litt parmesan og evt litt tørkede urter over.
  12. Plasser stekebrettet midt i ovnen og stek paien i 30-35 minutter, til paideigen er gyllen og sprø og fyllet har fått fin farge.  La paien hvile i 8-10 minutter før servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 14:38:34