Urtemarinade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du lyst til å marinere kjøtt eller fisk før du griller? Du kommer langt med litt nøytral olje, litt sitron og et knippe blandede urter. Er du heldig, har du dine egne urter i hagen eller balkongkassen - da smaker det ekstra godt!
Ingredienser
1 porsjoner
Nok marinade til ca 800 g kjøtt eller fisk
-
1 dl nøytral olje -
saft og revet skall av
0,5 stk. sitron -
blandede
1 dl friske urter , hakket -
1 ts kvernet pepper -
1 båt hvitløk
Slik gjør du
- Hakk urtene fint og bland dem med olje, sitronsaft og -skall. Knus hvitløkbåten med den brede siden av kniven og ha den i marinaden sammen med pepper.
- Legg kjøtt eller fisk i en egnet form og hell marinaden over. Snu på stykkene så de blir dekket av marinade. Marinér minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.
Gode urter å bruke i marinade: persille, dill, gressløk, basilikum, timian, rosmarin, salvie, isop, kjørvel, estragon, oregano
Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl.
Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene.