Tyttebær- og appelsinmarmelade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Tyttebær gjør seg godt sammen med appelsin og chili, og denne krydrede marmeladen passer utmerket både til thanksgivingkalkun og en god søndagsstek.
Ingredienser
1 porsjoner
-
500 g tyttebær -
revet skall og saft fra
1 stk. appelsin -
500 g sukker -
ca.
2 dl vann (tilsett mer ved behov) -
0,5 stk. rød chili , finhakket
Slik gjør du
- Bland tyttebær, appelsinskall og -saft og chili i en kjele. Tilsett vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til bærene sprekker og massen blir “grøtete”.
- Tilsett sukker i et par omganger, la det løse seg helt mellom hver gang. Kok opp og la marmeladen koke i ca. 45 minutter. Hell deretter over på rengjorte, tørre, varme glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl til romtemperatur og oppbevar glassene kjølig.