Tyttebær- og appelsinmarmelade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tyttebær gjør seg godt sammen med appelsin og chili, og denne krydrede marmeladen passer utmerket både til thanksgivingkalkun og en god søndagsstek.

Ingredienser

  • 500 g tyttebær
  • revet skall og saft fra 1 stk. appelsin
  • 500 g sukker
  • ca. 2 dl vann (tilsett mer ved behov)
  • 0,5 stk. rød chili , finhakket

Slik gjør du

  1. Bland tyttebær, appelsinskall og -saft og chili i en kjele. Tilsett vann, kok opp, og la det småkoke i ca. 10 minutter til bærene sprekker og massen blir “grøtete”.
  2. Tilsett sukker i et par omganger, la det løse seg helt mellom hver gang. Kok opp og la marmeladen koke i ca. 45 minutter. Hell deretter over på rengjorte, tørre, varme glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl til romtemperatur og oppbevar glassene kjølig.