Tyrkisk lammepanne med pilaff
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det tyrkiske kjøkkenet er en smeltedigel med påvirkning fra den gamle ottomanske kulturen, Midtøsten, Balkan og Sentral-Asia. I Norge har vi trykket kebaben til vårt hjerte, men det tyrkiske kjøkkenet har så mye mer å by på. Rispilaff med lam, for eksempel.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfritt lammekjøtt i strimler -
2 ss nøytral olje til steking -
1 ts malt koriander -
1 ts paprikapulver -
1 ts salt -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
2 dl vann -
1 beger crème fraîche orginal, 35 %
Pilaff:
-
1 stk. finhakket løk -
2 båter finhakket hvitløk -
3 ss nøytral olje til steking -
3 dl langkornet middagsris -
1 ts gurkemeie -
6 dl kjøttbuljong (utblandet) -
100 g rosiner -
1 ts salt
Til pynt:
-
2 ss hakket bladpersille -
3 ss pinjekjerner eller andre usaltede nøtter