Tyrkisk lammepanne med pilaff

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det tyrkiske kjøkkenet er en smeltedigel med påvirkning fra den gamle ottomanske kulturen, Midtøsten, Balkan og Sentral-Asia. I Norge har vi trykket kebaben til vårt hjerte, men det tyrkiske kjøkkenet har så mye mer å by på. Rispilaff med lam, for eksempel.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt lammekjøtt i strimler
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %

Pilaff:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ss nøytral olje til steking
  • 3 dl langkornet middagsris
  • 1 ts gurkemeie
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 100 g rosiner
  • 1 ts salt

Til pynt:

  • 2 ss hakket bladpersille
  • 3 ss pinjekjerner eller andre usaltede nøtter

Slik gjør du