Tyrkisk Güvec

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn squash
  • 6 stk. tyrkisk grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 kg små potet
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 l lammekraft (kan erstattes av hønse- eller grønnsaksbuljong)
  • 0,5 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3-4 cm store terninger.
  2. Skjær aubergine i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet og tørk skivene med tørkepapir.
  3. Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver. Bruker du små poteter kan disse legges i hele.
  4. Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet i omganger. Ha alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett tomatpuré. Bland godt og fres i 1-2 minutter.
  5. Legg kjøtt, grønnsaker og hermetiserte tomater lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Krydre med salt, pepper og paprika. Hell over lammekraft. Plasser midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 1 ½ - 2 timer. Sjekk at kjøttet er helt mørt.

Dryss over hakket persille før servering. Server med godt, ferskt brød.