Tyrkisk Güvec
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g benfritt grytekjøtt av lam -
1 stk. aubergine -
1 stk. løk -
1 stk. grønn squash -
6 stk. tyrkisk grønn paprika -
1 stk. rød paprika -
4 ss olivenolje -
2 ss tomatpuré -
0,5 kg små potet -
1 boks hermetiske tomater (á 400 g) -
2 ts paprikapulver -
0,5 l lammekraft (kan erstattes av hønse- eller grønnsaksbuljong) -
0,5 bunt bladpersille
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i 3-4 cm store terninger.
- Skjær aubergine i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet og tørk skivene med tørkepapir.
- Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver. Bruker du små poteter kan disse legges i hele.
- Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet i omganger. Ha alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett tomatpuré. Bland godt og fres i 1-2 minutter.
- Legg kjøtt, grønnsaker og hermetiserte tomater lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Krydre med salt, pepper og paprika. Hell over lammekraft. Plasser midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 1 ½ - 2 timer. Sjekk at kjøttet er helt mørt.
Dryss over hakket persille før servering. Server med godt, ferskt brød.