Trøffel- og vaniljekremkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne kaken sier FEST, og er en riktig smaksbombe! Passer til en av livets store dager eller som en utsøkt dessertkake etter et godt måltid.

Ingredienser

12  porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl sukker
  • 0,75 dl hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss smør

Trøffelkrem:

  • 6 dl kremfløte
  • 400 g kokesjokolade

Vaniljekrem:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl melk
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 dl vann til å smelte gelatinen i

Sjokoladeglasur:

  • 200 g kokesjokolade
  • 80 g smør

Pynt:

  • 1 skive appelsin
  • 2 stk. lime (et par skiver og resten revet)
  • ca. 2 ss sukker blandet med revet lime
  • ca. 100 g bringebær

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, maisenna og kakao og vend det inn i røren. Tilsett til slutt smeltet, avkjølt smør. Hell røren i en form, ca. 22 cm i diameter, og stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  2. Legg gelatinplater i kaldt vann mens du lager vaniljekrem.
  3. Snitt opp vaniljestang, skrap ut frøene og ha dem i melk sammen med eggeplommer, sukker og maisenna. Visp alt sammen og varm opp til en tykk krem. Rør hele tiden, og pass på at det ikke koker. Ta kjelen av platen.
  4. Kok opp ½ dl vann og trekk kjelen til side. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem ut i det varme vannet. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under omrøring i vaniljekremen og sett kremen kaldt.
  5. Brekk sjokolade til trøffelkrem i biter og smelt den i 1 dl kremfløte ved svak varme. Avkjøl sjokoladen så mye som mulig, men den skal fortsatt være myk.
  6. Pisk resten av kremfløten halvstiv og rør inn smeltet og avkjølt sjokolade.
  7. Fordel nær halvparten av trøffelkremen over kakebunnen og fyll resten i en sprøytepose. Sprøyt en ring med trøffelkrem langs kakeformen. 
  8. Fordel vaniljekremen over kaken og sett kaldt til denne har stivnet. Fordel til slutt resten av trøffelkremen over det hele og sett kaken kaldt.
  9. Brekk sjokoladen til glasuren i biter, og smelt den sammen med smør ved svak varme. Rør glasuren glatt og la den avkjøle noe. Legg rikelig med glasur på toppen av kaken og bre den raskt ut mot kanten, slik at den renner ned. Glatt til rundt kanten til slutt og sett kaldt.
  10. Pynt kaken med skiver av appelsin og lime, i tillegg til friske bringebær. Dryss limesukker over til slutt.