Trifle med julekaker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Julekaker eller andre kjeks til overs? Da er dette den perfekte desserten du kan diske opp med. Deilig ostekrem, friske bær og knasende, sprø kjeks. Nam! 

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g frosne bjørnebær
  • 2 ss sukker
  • revet skall fra 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel

Ostekrem:

  • 1 pk kremfløte
  • 200 g kremost naturell
  • ca. 2 ss melis (juster etter egen smak)

Julekaker:

  • ca. 300 g julekaker (biscotti, krumkaker, pepperkaker eller lignende), eventuelt andre typer kjeks.

Slik gjør du

  1. Ha bær, sukker, sitronskall, anis og kanelstang i en kjele, kok opp slik at sukkeret smelter. Avkjøl.
  2. Pisk krem av kremfløte.
  3. Pisk kremost fluffy sammen med melis, og vend inn den piskede kremfløten.
  4. Knus julekaker eller annen kjeks i mindre biter.
  5. Legg krem, kjeks og bær lagvis i en glasskål. Avslutt med bær.