Trifle med julekaker og marengs

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En skikkelig festdessert! Lag på lag med godsaker som gelé, råkrem, friske bringebær, julekaker og deilig marengs. Vi har brukt berlinerkranser, men her kan du velge de julekakene du liker aller best!

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 pk gelépulver (á 125 g)
  • 350 g bringebær
  • ca. 200 g berlinerkranser , eller andre julekaker

Råkrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte

Marengs:

  • 3 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 225 g sukker

Slik gjør du

  1. Kok gelé etter anvisning på pakken. Avkjøl noe og hell geléen i en dyp skål. Obs! Er geléen for varm kan skålen sprekke. Sett kaldt til geléen stivner.
  2. Lag råkrem: Pisk egg og sukker til eggedosis. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Pisk marengs: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. 
  4. Sett klart bringebær og berlinerkranser. Nå skal desserten settes sammen. 
  5. Ha råkrem over i skålen med gelé, legg på bringebær, et lag med berlinerkranser, et nytt lag med bringebær og igjen et lag med råkrem. 
  6. Til slutt, ha marengs over i skålen, og brenn av med en skibrenner eller crème brûlée brenner. Server med en gang.