Toscakake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Toscakake er en saftig og god kake som holder seg godt.

Ingredienser

16  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,5 dl smeltet smør

Glasur:

  • 100 g hakkede mandler
  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 ss hvetemel
  • 1,5 ss melk

Slik gjør du

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.
  2. Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 50 minutter. Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.
  3. Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 10 minutter, eller til glasuren er gyllen.
  4. Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks.