Toscakake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Toscakake er en saftig og god kake som holder seg godt.
Ingredienser
16 porsjoner
-
5 stk. egg -
5 dl sukker -
5 dl hvetemel -
1,5 dl smeltet smør
Glasur:
-
100 g hakkede mandler -
75 g smør -
75 g sukker -
1 ss hvetemel -
1,5 ss melk
Slik gjør du
- Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.
- Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 50 minutter. Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.
- Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 10 minutter, eller til glasuren er gyllen.
- Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks.