Tomatpesto
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pesto er en italiensk kald saus. Den er kjent i ulike former siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Den er laget med soltørkede tomater som basis.
Ingredienser
-
150 g soltørkede tomater i olje -
50 g pinjekjerner -
50 g parmesan -
2 båter hvitløk -
0,5 potte frisk basilikum
Slik gjør du
- Ha soltørket tomat i en foodprosessor og ta vare på oljen.
- Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til gylne.
- Riv parmesan og ha i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, hvitløk og basilikum.
- Spe med olje fra tomatene litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens.
Har du kjøpt soltørkede tomater som ikke har ligget i olje? Bløtlegg tomatene noen timer før bruk, da blir de myke.