Tomatpesto

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pesto er en italiensk kald saus. Den er kjent i ulike former siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Den er laget med soltørkede tomater som basis.

Ingredienser

  • 150 g soltørkede tomater i olje
  • 50 g pinjekjerner
  • 50 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Ha soltørket tomat i en foodprosessor og ta vare på oljen. 
  2. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne til gylne. 
  3. Riv parmesan og ha i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, hvitløk og basilikum. 
  4. Spe med olje fra tomatene litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens.

Har du kjøpt soltørkede tomater som ikke har ligget i olje? Bløtlegg tomatene noen timer før bruk, da blir de myke.