Tomahawk med béarnaise og pommes frites

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tomahawk med béarnaise og pommes frites er biffmiddagen med stor B! Tomahawk steak, eller côte de boeuf, er det samme stykket som entrecôte med noe av brystbenet på. Server til venner, eller imponer på date night.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg tomahawk (côte de boeuf)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Tilbehør:

  • 300 g aspargesbønner
  • 2 ss nøytral olje
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Skjær tomahawk i skiver, og server med en god porsjon pommes frites og en raus mengde saus. 

bar