Tomahawk med béarnaise og pommes frites
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Tomahawk med béarnaise og pommes frites er biffmiddagen med stor B! Tomahawk steak, eller côte de boeuf, er det samme stykket som entrecôte med noe av brystbenet på. Server til venner, eller imponer på date night.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1 kg tomahawk (côte de boeuf) -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør -
2 båter hvitløk -
2 kvister frisk timian
Pommes frites:
-
4 stk. bakepotet -
1 l frityrolje -
1 ts flaksalt
Béarnaisesaus:
-
300 g smør -
1 dl tørr hvitvin -
0,5 dl hvitvinseddik -
1 stk. finhakket sjalottløk -
0,5 ts kvernet pepper -
3 ss vann -
2 ss hakket frisk estragon -
3 stk. eggeplomme -
saft av
0,5 stk. sitron -
1 ss frisk kjørvel
Tilbehør:
-
300 g aspargesbønner -
2 ss nøytral olje -
saft og skall av
0,5 stk. sitron -
1 stk. finhakket sjalottløk -
0,25 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Skjær tomahawk i skiver, og server med en god porsjon pommes frites og en raus mengde saus.