THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 1 ss rød curry paste
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 3 ss frisk koriander
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 stk. isbergsalat

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Tre kjøttet på trespyd.
  2. Lag peanøttsausen ved å koke kokosmelk og curry paste i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til side.
  3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
  4. Lag salatdressingen lages ved å helle eddik i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i 10-15 minutter til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
  5. Grill eller stek kjøttet i 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.

Server med salat og peanøttsausen.