Tartar av nyretapp med soppemulsjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp, butcher steak eller hanger steak - et en liten og "hemmelig" stykningsdel fra storfe som i smak og mørhet kan måle seg med entrecôte. Her er den brukt til en håndkuttet tartar, servert med soppemulsjon, tomatbuljong og syltede reddiker. Denne retten er laget av Håkon Solbakk, kandidat til tittelen Årets kokk 2023.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 boks karse
  • 8 stk. spiselige blomster

Soppemulsjon:

  • 50 g frisk sjampinjong
  • 50 g shiitake
  • 1 stk. jalapeño
  • 2 stk. egg
  • 3 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Tomatbuljong

  • 300 g cherrytomat
  • 0,5 ss sukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Ramsløkolje

  • 1 dl nøytral olje
  • 100 g ramsløk

Syltet reddik

  • 8 stk. reddik
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Slik gjør du

bar

Elsker du tartar, så bør du også ta en titt på oppskriftene på biff tartar og røff reinsdyrtartar.