Tartar av nyretapp med soppemulsjon
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Nyretapp, butcher steak eller hanger steak - et en liten og "hemmelig" stykningsdel fra storfe som i smak og mørhet kan måle seg med entrecôte. Her er den brukt til en håndkuttet tartar, servert med soppemulsjon, tomatbuljong og syltede reddiker. Denne retten er laget av Håkon Solbakk, kandidat til tittelen Årets kokk 2023.
Ingredienser
4 porsjoner
-
500 g nyretapp -
1 stk. sjalottløk -
1 ss olivenolje -
0,25 boks karse -
8 stk. spiselige blomster
Soppemulsjon:
-
50 g frisk sjampinjong -
50 g shiitake -
1 stk. jalapeño -
2 stk. egg -
3 dl nøytral olje -
saft av
0,25 stk. sitron
Tomatbuljong
-
300 g cherrytomat -
0,5 ss sukker -
saft av
0,5 stk. sitron -
2 ss eplecidereddik -
2 ss olivenolje
Ramsløkolje
-
1 dl nøytral olje -
100 g ramsløk
Syltet reddik
-
8 stk. reddik -
1 dl hvitvinseddik -
1 dl sukker -
1 dl vann
Slik gjør du
Elsker du tartar, så bør du også ta en titt på oppskriftene på biff tartar og røff reinsdyrtartar.