Tapasboller

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttboller med spekemat - det er godt! Kjøttbollene kan brukes som en del av et større tapasbord, eller du kan lage dem som en selvstendig rett.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 stk. egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • ca. 100 g chorizopølse
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 ss nøytral olje til steking

Slik gjør du

  1. Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
  2. Bland chorizo og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
  3. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.