Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tyrkisk Gûvec

Tyrkisk Güvec

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn squash
  • 6 stk. tyrkisk grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 kg små potet
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 l lammekraft (kan erstattes av hønse- eller grønnsaksbuljong)
  • 0,5 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 750 kcal
Fett 38 g
Protein 56 g
Karbohydrater 35 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn squash
  • 6 stk. tyrkisk grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 kg små potet
  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 ts paprikapulver
  • 0,5 l lammekraft (kan erstattes av hønse- eller grønnsaksbuljong)
  • 0,5 bunt bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 750 kcal
Fett 38 g
Protein 56 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3-4 cm store terninger.
  2. Skjær aubergine i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet og tørk skivene med tørkepapir.
  3. Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver. Bruker du små poteter kan disse legges i hele.
  4. Varm en stekepanne med olje og brun kjøttet i omganger. Ha alt kjøttet tilbake i pannen og tilsett tomatpuré. Bland godt og fres i 1-2 minutter.
  5. Legg kjøtt, grønnsaker og hermetiserte tomater lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Krydre med salt, pepper og paprika. Hell over lammekraft. Plasser midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 1 ½ - 2 timer. Sjekk at kjøttet er helt mørt.

Dryss over hakket persille før servering. Server med godt, ferskt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11932, server:MP-PRD-WEB14 27.10.2024 21:33:23