Sukiyaki - Japans nasjonalrett

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sukiyaki er en av mange nasjonalretter i Japan. Hvordan den tilberedes og serveres varierer noe avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst-Japan.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. kinakål
  • 200 g frisk sjampinjong

Saus:

  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
  • 6 ss sukker

Dip:

  • 4 stk. egg

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær purre og vårløk i strimler på størrelse med kjøttet og del soppen i biter.
  2. Bland soyasaus, eddik/sake og sukker i en kjele og kok opp.
  3. Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. Legg i grønnsakene og hell over sausen. Sett på lokk og la alt trekke på middels varme til kjøttet er mørt, ca 10 minutter.
  4. Knekk et ferskt egg i en skål til hver person.
  5. Sett pannen med kjøtt og grønnsaker på bordet. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Server med ris.