Sukiyaki - Japans nasjonalrett
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sukiyaki er en av mange nasjonalretter i Japan. Hvordan den tilberedes og serveres varierer noe avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst-Japan.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g biffkjøtt -
1 stk. purre -
2 stk. vårløk -
1 stk. kinakål -
200 g frisk sjampinjong
Saus:
-
6 ss soyasaus -
6 ss eddik, 7 % eller helst sake -
6 ss sukker
Dip:
-
4 stk. egg
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær purre og vårløk i strimler på størrelse med kjøttet og del soppen i biter.
- Bland soyasaus, eddik/sake og sukker i en kjele og kok opp.
- Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. Legg i grønnsakene og hell over sausen. Sett på lokk og la alt trekke på middels varme til kjøttet er mørt, ca 10 minutter.
- Knekk et ferskt egg i en skål til hver person.
- Sett pannen med kjøtt og grønnsaker på bordet. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.
Server med ris.