Sufflé med ost og spinat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Med cheddar og spinat i suffleen får du en spenstig og god kveldsrett som du kan servere til gjester.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg

Fyll:

  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g cheddar ost

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.
  2. Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper.
  3. Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn - 1/3 om gangen. Hell røren forsiktig i en smurt ildfast form. Stek suffleen på nederste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.

Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.

Porsjonssufflé? Du kan også fordele sufflérøren i fire porsjonsformer. Da blir steketiden rundt 20 minutter.