Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte steambuns med spekeskinke

Stekte steambuns med spekeskinke

Ingredienser

10  porsjoner
  • 24 skiver spekeskinke
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 stk. avokado
  • 0,25 bunt frisk brønnkarse

Steambuns:

  • 7 g tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver (strøken)
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl yoghurt naturell
  • 1 dl sorte sesamfrø
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 340 kcal
Fett 19 g
Protein 15 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Stekte steambuns fylt med deilig norsk spekeskinke, avokado og en frisk rømmedressing er skikkelig snaddermat til sommerfesten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 24 skiver spekeskinke
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 stk. avokado
  • 0,25 bunt frisk brønnkarse

Steambuns:

  • 7 g tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver (strøken)
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl yoghurt naturell
  • 1 dl sorte sesamfrø
  • 2 ss smør til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 340 kcal
Fett 19 g
Protein 15 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

1. Rør sammen gjær, litt sukker og vann i et målebeger eller et glass. La blandingen stå i 5 minutter.

2. Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle. Hell gjærblandingen og yoghurt naturell i bollen med mel og elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet, ca. 5 minutter. Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok. Dekk til bollen og hev deigen til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

Yoghurten bør ikke være for kald, da vil heveprosessen gå mye saktere. Varm den gjerne forsiktig i en liten kjele dersom du tar den rett ut fra kjøleskapet. Bruk en slikkepott å røre med.

3. Del deigen opp i emner på 30 g, og trill emnene til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd brett, dekk til med et klede og hev bollene i 20 minutter.

4. Gni benken med noen dråper olje og kjevle bollene ut til små ovale leiver, ca. 15 cm. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er tildekket, så de ikke tørker på overflaten. Pensle den ene halvdelen av ovalen, fold den andre halvparten over, og sett bollen over på et bakepapirkledd stekebrett. Ikke klem dem sammen. Dekk med plastfolie, og hev til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Strø på sorte sesamfrø.   

Skal du dampe bollene i en bambussteamer eller i en kjele kan det være greit sette hver bolle på hvert sitt ark, slik at de lettere kan flyttes rundt. Bruk en saks og klipp bakepapir i mindre biter (10x10 cm).

5. Damp bollene i en dampovn på 100 % damp i ca. 4 minutter, eller damp dem i en bambussteamer over en kjele med litt vann. Du kan også dampe dem i en kjele eller i en stekeovn om du ikke har dampovn eller bambussteamer. I kjele: Kok opp en ½ liter vann i en kjele, og sett en potetrist over vannet. Plasser en flat tallerken på potetristen og legg 5-6 boller med papiret oppå tallerkenen. Sett på lokk, og la bollene dampe på sterk varme i 10-12 minutter. Fortsett til alle er dampet. I stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg steambuns-bollene på et bakepapirkledd stekebrett og sett dem inn i stekeovnen når vannet har begynt å dampe. Damp bollene i ca.30 minutter.

Lag gjerne bollene ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

6. Stek ferdig dampede steambuns raskt på den ene siden i en varm stekepanne med smør. 

7. Skjær avokado i tynne skiver. Fyll stekte steambuns med avokadoskiver, deilig norsk spekeskinke, litt pepperrømme og noen blader brønnkarse. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 14.12.2024 13:41:03