Stekte poteter på spyd

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Poteter kan varieres på mange måter. Her har vi tredd dem på spyd sammen med kapers. Potetspydene er godt tilbehør til alle former for stekt kjøtt, spesielt lam.

Ingredienser

porsjoner
  • 18 stk. små. kokte potet uten skall (gjerne ferdigkokte i pose)
  • 18 stk. kapers med stilk , evt. sorte eller grønne oliven
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 3 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i vann 10-15 minutter. Beregn et spyd per person.
  2. Tre poteter og kapers på spydene.
  3. Stek dem i en vid stekepanne i olje. Snu dem, krydre og strø på persille.

Potetspydene kan også tilberedes i stekeovn. Det er lurt hvis du skal lage potetspyd til mange, for eksempel til tapas-festen.