Stekt kyllingbryst med skogsopp

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skogsopp er en delikatesse og denne retten smaker nydelig. Har du ikke skogsopp kan du plukke med deg god sopp fra butikken.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. kyllingbryst (med skinn og vingeben)
  • 4 ss frisk estragon
  • 4 stk. rødbete
  • 500 g sopp (kantareller, steinsopp, sjampinjong)
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts buljongpulver blandet ut med 2,5 dl vann
  • 2 dl melk
  • 1 dl matfløte

smakes til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær noen snitt i skinnet på kyllingen og stikk inn kvister med estragon. Legg kyllingbrystene i en smurt ildfast form, pensle med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. 
  2. Sett formen inn i ovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter.
  3. Bruk halvparten av soppen til å lage soppskum/-saus. Rens og børst av sand og jord og del opp i små biter. Surr soppen lett i en panne med smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Spe med buljong og la det koke litt inn. Tilsett melk og fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og bruk en stavmikser til å skumme opp sausen like før servering.
  4. Stek resten av soppen lett i en panne.

Server kyllingbrystet med stekt sopp, soppskum og for eksempel kokte, små rødbeter.

Rødbeter trenger å koke i ca. 1 time, og bør i så fall være det du starter med.