Spekematpai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og deilig spekematpai er en super rett du kan nyte i sommervarmen. Paien gjør seg utmerket som lunsj til vennegjengen eller på et flott tapasbord.  

Ingredienser

6  porsjoner
  • 300 g spekeskinke
  • 0,5 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. mozzarella , revet i biter
  • 6 stk. hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk. grønne oliven , delt i to
  • 0,5 pk ruccula

Paideig:

  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha hvetemel i en foodprossesor, tilsett smør og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Ta plastfolie over deigen, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
  2. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og sett den i kjøleskapet i 10 minutter.
  3. Forstek bunnen på 200 °C i ca. 15 minutter, bruk nederste rille. 
Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.
  1. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i den forstekte paibunnen, og stek på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en  gyllen farge. La paien avkjøle litt.
  2. Anrett paien med spekemat, tomat, mozzarella, artiskokk, oliven og ruccula.