Søtpotet med feta og soltørket tomat

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søtpotet med fetaost og soltørket tomat er en smaksrik kombinasjon. Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. søtpotet
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 75 g aspargesbønner
  • 30 g pinjekjerner
  • 100 g grovhakket sorte oliven
  • 50 g grovhakket soltørkede tomater
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 150 g fetaost

Slik gjør du

  1. Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpotet i stekeovn ved 220 °C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
Søtpotet kan også bakes på grillen i aluminiumsfolie. Baker du poteten dagen i forveien trenger du kun en rask oppvarming, og du har en ferdig fylt rett på 1-2-3!
  1. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl.
  2. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter.
  3. Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.
  4. Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du droppe fetaost. Alternativt kan den erstattes med plantebasert rømme/creme fraiche.