Søtpotet med feta og soltørket tomat
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Søtpotet med fetaost og soltørket tomat er en smaksrik kombinasjon. Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.
Ingredienser
porsjoner
-
6 stk. søtpotet -
2 ss nøytral olje til pensling -
75 g aspargesbønner -
30 g pinjekjerner -
100 g grovhakket sorte oliven -
50 g grovhakket soltørkede tomater -
3 ss finhakket bladpersille -
150 g fetaost
Slik gjør du
- Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpotet i stekeovn ved 220 °C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
Søtpotet kan også bakes på grillen i aluminiumsfolie. Baker du poteten dagen i forveien trenger du kun en rask oppvarming, og du har en ferdig fylt rett på 1-2-3!
- Rist pinjekjerner i en tørr panne. Avkjøl.
- Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre, ca. 2 minutter. Løft bønnene over i isvann, da beholder de den flotte grønnfargen. Kutt aspargesbønner i små biter.
- Bland sammen aspargesbønner, pinjekjerner, oliven, soltørket tomat og bladpersille i en bolle. Smuldre feta over.
- Snitt potetene på langs og ha i fyllet med feta og soltørket tomat.
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du droppe fetaost. Alternativt kan den erstattes med plantebasert rømme/creme fraiche.