Sopp- og linsesalat

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en knallgod rett – fin som vegetarisk middag, eller som tilbehør til kjøtt. Svarte Belugalinser eller Puy-linser er aller best i denne retten, men røde linser fra boks kan også brukes. 

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl belugalinser , puylinser eller røde linser
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g frisk aromasopp
  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 0,5 stk. saft og skall av sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss bladpersille
  • 100 g ferdig vasket frisk spinat

Slik gjør du

1.      Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.

2.      Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

3.      Bland forsiktig linser og stekt sopp. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Vend inn persille og spinat rett før servering  Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av segKok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.

Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.

  1. Kok linsene etter anvisning på pakken. Hell over i et dørslag og la dem renne godt av seg.
  2. Del soppen i grove biter eller skiver og stek dem i halvparten av oljen i en varm stekepanne. Finhakk hvitløk. Krydre med hvitløk, salt, pepper og chiliflak.
  3. Bland forsiktig linser og stekt sopp. Riv sitron. Bland sammen sitronskall- og saft og resten av olivenoljen og bland dressingen med linsene.
  4. Hakk persille. Vend inn persille og spinat rett før servering.