Sommerlig nøttekake med bær
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En enkel, nydelig og glutenfri kake som er kjapp å lage - supert å ty til når du har lite tid. Topp den med pisket krem eller is, og raust med sesongens friske bær. Et dryss med friskt limesukker over bærene er prikken over i'en!
Ingredienser
12 porsjoner
Nøttebunn:
-
150 g hasselnøtter eller mandler -
150 g melis -
4 stk. eggehvite
Fyll:
-
3 dl kremfløte -
200 g jordbær -
100 g bringebær -
50 g blåbær
Limesukker:
-
revet skall av
2 stk. lime -
2 ss sukker
Slik gjør du
- Mal nøttene, gjerne raskt i en matprosessor. Bland med melis.
- Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn.
- Stek nøttekaken i smurt form, 22 i diameter, ved 160 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen.
Etter et lite opphold i fryseren på et par timer, er det enklere å få bunnen pent ut av formen.
- Pisk kremfløten stiv og bre over nøttebunnen. Del over jordbærene og fordel bærblandingen på kaken.
- Bland revet limeskall og sukker, og dryss dette over kaken like før servering.
Om høsten er det supert å servere nøttekaken med pisket krem og eplemos i stedet for friske bær.