Solbærgløgg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en hjemmelaget gløggvariant som passer for deg som ønsker et alkoholfritt alternativ. Herlig duft av jul!
Ingredienser
1 porsjoner
-
2 dl eplejuice -
4 dl konsentrert solbærsaft -
4 dl vann -
1 ts malt kardemomme -
1 stk. hel kanel -
4 stk. hel nellik
Mandel- og rosinblanding:
-
1 dl mandler -
1 dl rosiner
Slik gjør du
1 porsjon gir ca. 1 liter.
1. Bland sammen alle ingrediensene i en gryte og kok opp.
Tilsett gjerne en liten skvett Cognac, det gir en varmende og litt søtere gløgg.
2. Sett blandingen kaldt til neste dag.
3. Sil bort krydderet og ha blandingen over på rene flasker. Skru på lokk.
Server gløggen varm, gjerne med en blanding av hakkede mandler og rosiner.