Snitter med skinkestek

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Snitter er den folkekjære norske brødskiva kledd til fest. Det er egentlig små kunstverk og heter på fransk Canapé à la norvégienne. Snitter serverer man gjerne til sammenkomster som bryllup, konfirmasjon, dåp, mottagelse etter begravelse eller andre passende anledninger.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 skive brød
  • 1 ts smør
  • 2 blader crispisalat eller annen salat
  • 4 skiver skinkestek
  • 1 ss surkål
  • 2 ts finhakket rødløk
  • 1 stk. svisker

Slik gjør du

  1. Ha smør på brødskiven. Del skiven i to på tvers. 
  2. Vask salatblader og legg dem på brødskiven.
  3. Legg et par tynne skiver skinkestek på hver av de halve skivene.
  4. Pynt med surkål, finhakket rødløk, svisker og friske urter.
Legg snittene pent på en fat og de pynter opp bordet for deg. Husk å beregne minst 5 snitter per porsjon.