Snickerskake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge! 

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. gelatinplater
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til brownierøren i en bakebolle.
  2. Tilsett smeltet smør og egg. Rør alt godt sammen.
  3. Smør en liten form, ca. 20x30 cm og dekk den med bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 
  4. Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i 45-50 minutter. Avkjøl helt. 
  5. Grovhakk hvit sjokolade til sjokolademoussen og ha det i en bolle.
  6. Legg gelatinplater til bløt i kaldt vann. 
  7. Ha fløte i en tykkbundet kjele, varm opp på medium varme. Tilsett gelatinplaten og rør rundt til den er oppløst. Ha i marshmallows og rør rundt til det er smeltet.
  8. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet. 
  9. Ha blandingen over i kakeformen og sett kjølig til det har stivnet. 
  10. Ha fløte, sukker og sirup til karamellsaus i en vid, tykkbundet kjele. Bland det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  11. La det koke på middels varme i ca. 30 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregne 10-15 minutter lengre koketid.
  12. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til den kommer opp i 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Det er bedre at dråpen er for myk, enn for hard. 
  13. Når karamellen har riktig temperatur eller har bestått "dråpetesten", tilsett smør i terninger. Rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
  14. Hell karamellsaus på den stivnede sjokolademoussen og dryss på salte peanøtter. 
  15. Smelt sjokolade og delfiafett til toppingen over vannbad og hell i kakeformen. Sett det kjølig til sjokoladen har stivnet. 

Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.

Skjær kaken opp i passende biter. Oppbevar kaken kjølig eller i fryseren.