Smørdampet grønnkål med hasselnøtter
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Grønnkål tåler atskillig røffere behandling enn for eksempel spinat, og smaker knallgodt til alle typer stekt kjøtt og fisk.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 kg grønnkål , vasket og renset -
3 ss smør -
2 båter finhakket hvitløk -
1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann -
2 ss rødvinseddik -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 dl grovhakket hasselnøtter
Slik gjør du
- Varm smø i en stekepanne og fres hvitløk raskt uten at den tar farge. Tilsett grønnkål og buljong/vann. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter.
- Fjern lokket og kok videre til væsken har fordampet. Fres til grønnkålen er myk og blank. Smak til med eddik, salt og pepper og dryss over grovhakkede hasselnøtter.