Smørdampet grønnkål med hasselnøtter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grønnkål tåler atskillig røffere behandling enn for eksempel spinat, og smaker knallgodt til alle typer stekt kjøtt og fisk.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg grønnkål , vasket og renset
  • 3 ss smør
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl grovhakket hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Varm smø i en stekepanne og fres hvitløk raskt uten at den tar farge. Tilsett grønnkål og buljong/vann. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter.
  2. Fjern lokket og kok videre til væsken har fordampet. Fres til grønnkålen er myk og blank. Smak til med eddik, salt og pepper og dryss over grovhakkede hasselnøtter.