Skinkestek til koldtbord

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Klassisk skinkestek lager du enkelt selv, eller du kan kjøpe den ferdig hel eller oppskåret. Skjær den i tynne skiver og pynt med for eksempel litt salat, svisker, aprikos, agurk og tomat.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg skinkestek uten ben
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer.
  2. Sett steken i forvarmet ovn ved 125 °C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 75 °C (etter ca. 1 time og 30 minutter).

La steken hvile minst 15 minutter før du skjærer i den. Steken kan du godt lage 2-3 dager før du skal bruke den til koldtbordet. Oppbevares kjølig. Skjær steken i tynne skiver.