Skinkesmørbrød

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et smørbrød spises først med øynene, og deretter med munnen. Det skal være høyt, lekkert og og mette godt.  Våre matglade danske naboer liker sine smørbrød med mer pålegg enn brød. Hvis du lager smørbrødene på dansk vis, blir smørbrødene dine garantert en suksess i en hver anledning.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 skive grovt brød
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 blader hodesalat
  • 30 g kokt skinke eller røkt skinke
  • 20 g ferdig potetsalat
  • 2 skiver agurk
  • 1 båt tomat
  • 0,25 stk. ananasring

Slik gjør du

  1. Smør smør eller margarin på brødskiven. 
  2. Legg på salatblader og en god skje potetsalat. Dander tynne skinkeskiver over. 
  3. Pynt med tomat, agurk ananas og eventuelt urter.
Smørbrød passer til alle typer sammenkomster. Selskap, møter, dåp eller bare som en ekstra fin lunsj når du skal ha venner eller familie på besøk.