Skalldyrolje
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Hvis du sitter igjen med masse skall etter at du har renset reker eller krabbe så kan du lage en nydelig skalldyrolje. Oljen kan du tilsette i pasta, som garnityr til fiskesuppe eller gryte.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
500 g skall fra skall fra skalldyr -
2 stk. hel hvitløk -
1 l nøytral nøytral olje -
10 g hel pepper -
5 stk. laurbærblad -
2 ss tomatpuré
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 230°C.
- Legg skall på et stekebrett og stek dem i 10 minutter.
- Ha olje i en stor kjele og varm opp. Del hvitløken i to og stek i oljen i ca. 2 minutter til de har fått en fin gyllen farge, rett før de er ferdig har du i pepper, laurbærblad og tomatpuré. Rør godt om, og hell alt sammen over i et grundig rengjort og tørt glass. Legg i skallene og la glasset stå på kjøkkenbenken til det har blitt avkjølt.
- Sett på lokket og oppbevar oljen i kjøleskapet i 2 uker. Sil så oljen og ha tilbake i et rent glass. Den kan da oppbevares i kjøleskapet i opptil 8 uker.
Server gjerne oljen til fiskesupper, fiskegryter, skalldyrpasta, blåskjell, paella eller til en god skalldyr risotto.