Skalldyrolje

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvis du sitter igjen med masse skall etter at du har renset reker eller krabbe så kan du lage en nydelig skalldyrolje. Oljen kan du tilsette i pasta, som garnityr til fiskesuppe eller gryte.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g skall fra skalldyr
  • 2 stk. hel hvitløk
  • 1 l nøytral nøytral olje
  • 10 g hel pepper
  • 5 stk. laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 230°C.
  2. Legg skall på et stekebrett og stek dem i 10 minutter.
  3. Ha olje i en stor kjele og varm opp. Del hvitløken i to og stek i oljen i ca. 2 minutter til de har fått en fin gyllen farge, rett før de er ferdig har du i pepper, laurbærblad og tomatpuré. Rør godt om, og hell alt sammen over i et grundig rengjort og tørt glass. Legg i skallene og la glasset stå på kjøkkenbenken til det har blitt avkjølt.
  4. Sett på lokket og oppbevar oljen i kjøleskapet i 2 uker. Sil så oljen og ha tilbake i et rent glass. Den kan da oppbevares i kjøleskapet i opptil 8 uker. 
Server gjerne oljen til fiskesupper, fiskegryter, skalldyrpasta, blåskjell, paella eller til en god skalldyr risotto.