Sjørøverskute

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne sjokoladekaken er kjempepopulær i bursdagsselskaper!

Ingredienser

Verdens beste sjokoladekake:

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 9 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 5 stk. egg

Sjørøverkrem:

  • 250 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 1 stk. egg
  • ca. 4 ss kakaopulver

Pynt:

  • 1 pose non stop sjokolade
  • ca. 10 stk. seigmann
  • 2 stk. lakrisstang

grillpinner

sorte ark

litt hønsenetting (til utkikkstønne)

bomullshyssing

  • 1 pk gelépulver med stikkelsbærsmak
  • ca. 5 dråper blå konditorfarge (tykk)

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann. Trekk kjelen av platen, og tilsett resten av ingrediensene. Visp alt godt sammen og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Sett langpannen på nest nederste rille i stekeovnen og stek kaken ved 180 °C i ca. 30 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
  2. Rør smør og melis mykt til sjokoladekremen. Ha i egg og kakao.
  3. Lag gelé som anvist på pakken. Sett kaldt til den såvidt begynner å stivne. Rør i geleen, så den blir litt knudrete. Rør eventuelt lett inn noen dråper blå farge.
  4. Del kaken i tre lengder (1, 2 og 3 i diagrammet under). Skjær av to trekanter (A og B) foran på del 1 og en 5 cm lang bit bak (C). 

  1. Dekk resten av del 1 med sjørøverkrem og legg den på fatet med den rette enden nærmest fatkanten. Skjær av to trekanter (D og E) på del 2 og legg del 2 oppå del 1, slik at de rette kantene bak er rett over hverandre. 
  2. Dekk med sjørøverkrem. Sett del C bakerst på skuta til ”salong” og legg trekantene A og B sammen på baugen. Form en firkant av del D og E. Lim dem sammen med sjørøverkrem og sett den på dekk som ”styrhus”. Renskjær kaken i baugen. 
  3. Dekk hele skuta med sjørøverkrem. Tre seilene på trespyd og pynt skuta som bildet foreslår. Anrett geleen som vann rundt skuta.
  4. Del 3 kan pyntes med resten av sjokoladekremen, og bli en ekstra kake.