Sjokoladerullekake

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server sjokoladerullekaken som den er til kaffekosen, eller i følge med fruktsalat som en dessert.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 100 g hasselnøtter
  • 50 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 25 g kakaopulver
  • 4 stk. egg
  • 75 g sukker + 1 ss

Krem:

  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • ca. 3 ss espressokaffe eller sterk kaffe
  • 3 stk. eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g hasselnøtter , ristet og malt

Slik gjør du

  1. Gjør klar et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt smeltet smør. Dryss på litt sukker og fjern overskuddet.
  2. Mal hasselnøttene i en mandelkvern eller foodprosessor.
  3. Sikt mel, bakepulver og kakao, og tilsett drøyt halvparten av de malte hasselnøttene.
  4. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend deretter melblandingen inn med en slikkepott. Hell røra forsiktig over på bakepapiret og jevn den ut, uten at den faller sammen.
  5. Stek kaken midt i ovnen på 200 ˚C i 8-10 minutter. Avkjøl i ett minutt. 
  6. Dryss resten av de malte nøttene og en spiseskje sukker på bunnen, dekk med et bakepapir og hvelv rullekaken ved hjelp av et ekstra stekebrett. Fjern bakepapiret og avkjøl helt.
  7. Smelt sjokolade i kaffe over vannbad og avkjøl den litt. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk krem i en annen bolle. Bland eggedosis og smeltet sjokolade, tilsett kremen og bland forsiktig. Fordel kremen jevnt utover kakebunnen og bruk bakepapiret til hjelp for å rulle kaken sammen.
  8. Sikt melis over kaken og skjær den i skiver før servering.

Server gjerne rullekaken med frisk frukt ved siden av.