Sjokoladerullekake
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Server sjokoladerullekaken som den er til kaffekosen, eller i følge med fruktsalat som en dessert.
Ingredienser
1 porsjoner
-
100 g hasselnøtter -
50 g hvetemel -
1 ts bakepulver -
25 g kakaopulver -
4 stk. egg -
75 g sukker + 1 ss
Krem:
-
150 g mørk sjokolade, 70% kakao -
ca.
3 ss espressokaffe eller sterk kaffe -
3 stk. eggeplomme -
50 g sukker -
3 dl kremfløte -
2 ss melis -
100 g hasselnøtter , ristet og malt
Slik gjør du
- Gjør klar et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt smeltet smør. Dryss på litt sukker og fjern overskuddet.
- Mal hasselnøttene i en mandelkvern eller foodprosessor.
- Sikt mel, bakepulver og kakao, og tilsett drøyt halvparten av de malte hasselnøttene.
- Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend deretter melblandingen inn med en slikkepott. Hell røra forsiktig over på bakepapiret og jevn den ut, uten at den faller sammen.
- Stek kaken midt i ovnen på 200 ˚C i 8-10 minutter. Avkjøl i ett minutt.
- Dryss resten av de malte nøttene og en spiseskje sukker på bunnen, dekk med et bakepapir og hvelv rullekaken ved hjelp av et ekstra stekebrett. Fjern bakepapiret og avkjøl helt.
- Smelt sjokolade i kaffe over vannbad og avkjøl den litt. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk krem i en annen bolle. Bland eggedosis og smeltet sjokolade, tilsett kremen og bland forsiktig. Fordel kremen jevnt utover kakebunnen og bruk bakepapiret til hjelp for å rulle kaken sammen.
- Sikt melis over kaken og skjær den i skiver før servering.
Server gjerne rullekaken med frisk frukt ved siden av.