Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Panna cotta er en italiensk hvit pudding. Sammen med sjokolademousse gir dette en harmonisk blanding.

Ingredienser

8  porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 35 g kakaopulver
  • 6 stk. eggehvite

Yoghurtpannacotta:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. gelatinplater
  • 1 dl kremfløte
  • 60 g sukker
  • 4 dl yoghurt naturell

Sjokolademousse:

  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 150 g usaltet smør
  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl varm espressokaffe
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 stk. eggehvite
  • 100 g sukker

Slik gjør du

1. Rør eggeplommene med halvparten av sukkeret og kakaoen. Pisk resten av sukkeret og kakaoen med eggehvitene. Bland eggedosisen og marengsen med en slikkepott.

2. Legg bakepapir på stekeplaten og bre deigen utover. Stek kakebunnen ved 160 ° C 10-15 minutter.

3. Del vaniljestangen i to på langs. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Ta dem opp og klem ut vannet. Kok opp kremfløte, vaniljestang og sukker tilsett deretter gelatin. Rør til gelatinen er oppløst. Ta ut vaniljestangen. Tilsett yoghurt, og rør om. 

4. Hold av blandingen til glasering av kaken. Hell resten over i en mindre form enn den formen kaken skal lages i. Sett til frysing.


Sjokolademousse:
1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter.

2. Brekk sjokoladen i mindre biter. Smelt smøret, legg i sjokoladen og smelt dette sammen. Avkjøl litt. Rør inn sammenpiskede eggeplommer.

3. Smelt gelatinen i kaffen og rør den i sjokoladen.

4. Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend den inn.


Legg sammen kaken slik:
1. Skjær til sjokoladebunnen så den passer en springform 26 cm.


2. Legg pannacottaen midt på og dekk det hele med sjokolademousse. Stryk med en varm kniv over toppen så den blir glatt.


3. Glaser med et tynt lag yoghurtpannacotta til slutt. La kaken stå kjølig i 2-3 timer før servering. Anrett kaken skåret i snipper og dryss over kakao.