Sjokolademoussekake med havrebunn

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne kaken består av en luftig og fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter i munnen, og deilig havrebunn som bidrar med konsistens og harmonerende smak. Kjempelekkert og utrolig godt!

Ingredienser

porsjoner

HAVREBUNN:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettkokte havregryn

Sjokolademousse:

  • 2 dl kremfløte
  • 225 g kokesjokolade
  • 2 stk. eggehvite
  • 100 g melis
  • 4 stk. eggeplomme

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Lag havrebunn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, bre den utover og stek i 15-20 minutter. Avkjøl bunnen litt.

3. Bruk små metallformer (eller andre små egnede porsjonsformer). Stikk ut små bunner av havrebunnen og legg dem i formene. 

4. Lag mousse. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokolade forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør underveis.

5. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen smeltet sjokolade og eggeplommer, vend inn krem og tilslutt stivpiskede eggehviter.

6. Ha sjokolademoussen i porsjonsformene med havrebunnene. Sett kaldt til den stivner. 

 Pynt gjerne med friske bær. 

Havrebunnen kan lages 1-2 dager før bruk og tåler frysing.