Sjokolademoussekake med havrebunn
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Denne kaken består av en luftig og fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter i munnen, og deilig havrebunn som bidrar med konsistens og harmonerende smak. Kjempelekkert og utrolig godt!
Ingredienser
HAVREBUNN:
-
2 stk. egg -
2 dl sukker -
2 ss hvetemel -
1 ts bakepulver -
4 dl lettkokte havregryn
Sjokolademousse:
-
2 dl kremfløte -
225 g kokesjokolade -
2 stk. eggehvite -
100 g melis -
4 stk. eggeplomme
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Lag havrebunn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, bre den utover og stek i 15-20 minutter. Avkjøl bunnen litt.
3. Bruk små metallformer (eller andre små egnede porsjonsformer). Stikk ut små bunner av havrebunnen og legg dem i formene.
4. Lag mousse. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokolade forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør underveis.
5. Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen smeltet sjokolade og eggeplommer, vend inn krem og tilslutt stivpiskede eggehviter.
6. Ha sjokolademoussen i porsjonsformene med havrebunnene. Sett kaldt til den stivner.
Pynt gjerne med friske bær.