Sjokolademousse med appelsin

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsin og sjokolade er en klassisk og nydelig smakskombinasjon. I denne luftige sjokolademoussen setter revet sjokolade ekstra spiss på smaksopplevelsen.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 stk. appelsin
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Skill eggene. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i hvitene.
  2. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
  3. Visp eggehvitene i en bolle og visp kremen stiv i en annen bolle.
  4. I en tredje bolle rør sammen eggeplommer med sukker.
  5. Den smeltede sjokoladen helles i eggeplommeblandingen litt etter litt. Pass på at sjokoladen er ikke for varmt.
  6. Vend forsiktig inn pisket krem og pisket eggehviter i sjokolade/eggeplommeblanding. Bruk en slikkepott og vend inn fra kanten og inn. Finriv appelsinskall, og tilsett i blandingen.
  7. Hell mousseblandingen i porsjonsformer eller i en stor form, og sett den kaldt i minst en time. Nøtter er perfekt til denne moussen.