Sjokoladekonfekter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Du kan lage de lekreste konfekter selv. For å lage disse julekonfektene trenger du små papir- eller aluminiumsformer (nesten som muffinsformer, bare mindre).
Ingredienser
-
250 g kokesjokolade -
ca.
4 ss kaffe -
250 g kokosfett (delfiafett) -
ca.
3 ss sukker -
4 stk. egg -
ca.
100 g hasselnøtter til pynt
Slik gjør du
- Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en kjele sammen med kaffe. Sett kjelen på en kokeplate over svak varme. La sjokoladen bli helt myk før du røren den sammen med kaffen, ellers kan den lett klumpe seg.
- Skjær kokosfettet (delfiafettet) i terninger og ha det i den smeltede sjokoladen. Rør det inn til alt fettet har smeltet. Visp sammen sukker og egg og rør det godt inn i sjokoladeblandingen. Fyll blandingen i små papirformer. La konfekten stivne noe før pynten legges på.
- Hvite hasselnøtter er dekorative å pynte med. Legg nøttene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til skallet begynner å flasse. La nøttene bli noe avkjølt og gni enkelt av skallet.