Sjokoladekake med bringebærfromasj

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er oppskriften på en saftig sjokoladekake fylt med frisk bringebærfromasj.  Pynt kaken med en delikat, rosa marengsglasur og den blir perfekt til en av livets store fester.

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl lettrømme
  • 1 ts natron
  • 3,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Bringebærfromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 500 g frosne bringebær
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle sammen med vann. Rør inn kakaopulver, egg, rømme, natron, sukker og salt. Ha i mel og visp sammen til en jevn røre.
  2. Hell røren i en smurt springform (22 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 180 °C i 35-40 minutter.
Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig. Avkjøl på rist.
  1. Tin bringebær. Kjør dem raskt med en stavmikser eller i en foodprosessor til en mos. Sil bringebærpurèen. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Varm forsiktig opp bringebærpuréen i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med puré. Rør rundt til gelatinen er helt oppløst. 

  1. Pisk kremfløte stiv, og sett den kaldt. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Vend den stivpiskede kremen inn i eggedosisen og spe forsiktig med bringebærpureen i en tynn stråle. Rør godt slik at alt blander seg. Sett fromasjen kaldt. 
Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.
  1. Fyll kaken med bringebærfromasj før fromasjen har blitt helt stiv. Del sjokoladebunnen i tre deler. Legg en av delene over på et fat, og sett ringen til spirngformen rundt kaken. Ha halvparten av fromasjen utover bunnen, og legg på neste bunn. Ha på resten av fromasjen og legg på den siste kakebunnen. Sett kaken kaldt, gjerne over natten.
  2. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv marengs, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge. 
  3. Smør et tykt lag melismarengs utover kaken med en spatel eller en tynn stekespade.

Server gjerne kaken med noen friske bringebær.