Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladekake med bringebærfromasj

Sjokoladekake med bringebærfromasj

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl lettrømme
  • 1 ts natron
  • 3,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Bringebærfromasj:

  • 500 g frosne bringebær
  • 7 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 24 g
Protein 9 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er oppskriften på en saftig sjokoladekake fylt med frisk bringebærfromasj.  Pynt kaken med en delikat, rosa marengsglasur og den blir perfekt til en av livets store fester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl lettrømme
  • 1 ts natron
  • 3,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Bringebærfromasj:

  • 500 g frosne bringebær
  • 7 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 24 g
Protein 9 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig. Avkjøl på rist.
Squashkake med pekannøtter 3b
Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.

Server gjerne kaken med noen friske bringebær.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 18:34:29