Sjokoladecupcakes med marengsglasur

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sjokoladecupcakes med en syrlig marengskrem er en perfekt liten godsak til venninnekaffen. 

Ingredienser

24  porsjoner
  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 7 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge

  • 20 g revet mørk kokesjokolade til pynt

Slik gjør du

  1. Smelt smør, og ha det i en bolle. Bland inn øvrige ingredienser, melet til slutt. Visp sammen til en jevn røre, og hell den i muffinsformer til de er 3/4 fulle.
  2. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om de er ferdig. Stikk pinnen i midten av muffinsene, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett når du steker dem, da holder de fasongen bedre.
  1. Kjør eggehvite på lav hastighet i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt til det skummer, ha i melis og øk hastigheten. Pisk til en stiv glasur, ca. 5 minutter. Smak til med limesaft og bland i konditorfarge til ønsket farge. 
  2. Ha marengsglasuren i en sprøytepose med rund tipp, og dekorer muffinsene. Pynt med litt revet sjokolade.

Server gjerne med friske bær.