Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitron- og valmuekake

Sitron- og valmuekake

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 8-10 biter.

Kakerøre:

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ss valmuefrø
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron

Sitronglasur:

  • 125 g kremost naturell
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • ca. 4 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4491 kcal
Fett 273 g
Protein 70 g
Karbohydrater 423 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og frisk formkake med god holdbarhet. Nydelig til en erke-engelsk kopp afternoon tea (eller kaffe). Valmuefrø, som vanligvis brukes som pynt på rundstykker, loff og tebirkes er her med å sette sitt særegne smakspreg på kaken sammen med vanilje. 

Sitron- og valmuekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 8-10 biter.

Kakerøre:

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 200 g hvetemel
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ss valmuefrø
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron

Sitronglasur:

  • 125 g kremost naturell
  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • ca. 4 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4491 kcal
Fett 273 g
Protein 70 g
Karbohydrater 423 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 02:43:34