Sitron- og valmuekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig og frisk formkake med god holdbarhet. Nydelig til en erke-engelsk kopp afternoon tea (eller kaffe). Valmuefrø, som vanligvis brukes som pynt på rundstykker, loff og tebirkes er her med å sette sitt særegne smakspreg på kaken sammen med vanilje.
Ingredienser
1 porsjoner
-
150 g romtemperert smør -
4 stk. egg -
200 g sukker -
200 g hvetemel -
1,5 ts bakepulver -
1,5 ts vaniljesukker -
1,5 ss valmuefrø -
revet skall og saft av
1 stk. sitron
Sitronglasur:
-
125 g kremost naturell -
100 g romtemperert smør -
100 g melis -
ca.
4 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Visp romtemperert smør og sukker hvitt og kremete.
- Tilsett ett og ett egg og rør dem godt inn i blandingen.
- Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og valmuefrø. Rør melblandingen inn i smør- og sukkerblandingen.
- Vask sitronene godt i lunkent vann, gjerne med litt oppvaskmiddel. Skyll godt. Riv skallet fint og pass på at du bare får med det gule. Del sitronene i to og press ut saften.
- Bland sitronsaft og revet skall i kakerøra.
- Legg bakepapir i bunnen av en ca. 1.5 liter brødform eller 20 cm springform. Hell i kakerøra og jevn ut overflaten med en slikkepott.
- Sett kaken på rist på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C og stek den i ca. 1 time. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en tynn pinne midt i kaken. Hvis det fortsatt fester seg røre på pinnen, må den stå litt lenger. Når pinnen er tørr, er kaken ferdig stekt. Du kan også bruke steketermometer. Kjernetemperaturen ska være 96 °C.
- Ta kaken ut av ovnen og la den stå noen minutter før du hvelver den ut av formen. Avkjøl helt på rist.
- Lag glasuren: Pass på at kremost og smør har samme konsistens, da slipper du smørklumper i kremen. Rør ost, smør og melis sammen. Rør inn sitronsaft og hell glasuren over kaken. Glasuren skal være litt flytende. Dryss litt valmuefrø på toppen som pynt.