Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell Sheperds Pie lages som oftest med lamme- eller fårekjøtt, og er ikke en pai, men en gryterett med potetlokk. Vi har brukt rester av reinsdyrstek og lekt oss fram til en pie-variant med viltpreg. Det er viktig å merke seg at dette er en restemat-rett, der alle ingrediensene er ferdig varmebehandlet før de havner i gryta.

Ingredienser

porsjoner
 • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
 • 1 stk. løk
 • 1 stk. gulrot
 • 0,25 stk. sellerirot
 • 3 dl ferdig brun saus
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 ts salt
 • 0,5 ts kvernet pepper
 • 2 ss hakket frisk timian
 • 300 g kokte poteter
 • 1 ss smør

Slik gjør du

1.      Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.      Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

3.      Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør.

4.      Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

5.      Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

6.      Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

7.      Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm.Forvarm stekeovnen til 200 °C.

Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør. 

Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 

 1. Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm store biter.
 2. Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland eventuelt inn rømme og sukkerkulør. 
 3. Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.
 4. Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.
 5. Plasser formen på rist midt i ovnen og stek på 200 °C i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.
 6. Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm.