Schwartzwalderkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Schwarzwald kake, Scwartzwalderkake eller Black Forest cake er en saftig sjokoladekake dynket med kirsebærlikør og fylt med kirsebær og krem. Perfekt kombinasjon av søtt og syrlig!

Ingredienser

16  porsjoner

Kakebunn:

  • 6 stk. egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 75 g kakaopulver
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 100 g romtemperert smør

Til dynking:

  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss kirsebærlikør

Fyll:

  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 600 g friske eller frosne kirsebær

Til pynt:

  • 30 g mørk kokesjokolade
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 170 °C.

2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

 

3. Sikt inn mel, bakepulver, kakao og vaniljesukker og vend røren lett sammen med en slikkepott. Rør inn romtemperert smør.

4. Smør en springform, ca. 20 cm. i diameter, med smør og strø den lett med mel. Fordel røren i formen, og stek kaken i 40 -50 minutter. Bruk en kakepinne/trespyd og sjekk om kaken er ferdig stekt. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist.

5. Kok en sukkerlake av sukker og vann. Avkjøl og ha kirsebærlikør i laken.

6. Del kaken i 3 bunner. Legg én av bunnene på et serveringsfat og dynk den med 1/3 av likørblandingen.

7. Visp kremfløte og sukker til en stiv krem og ha ca. 1/3 del av kremen på den dynkede bunnen. Legg 1/3 del av mengden kirsebær på kaken og ha på neste bunn. Gjenta prosessen en gang til.

 

Får du ikke tak i friske eller frosne kirsebær kan du erstatte mengden med 2 bokser hermetiske kirsebær. Bland da kirsebærlikøren sammen med 1 dl lake fra boksene og dynk kaken med blandingen.

 

8. Dynk kaken en siste gang, ha siste del av kremen og kirsebær på toppen av kaken. Pynt med høvlet mørk sjokolade og sikt over litt kakao.