Savoykål med sopp og bær
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Savoykål er hodekålens elegante, krøllete søster, og er ganske lett å finne i butikkene i de mørkeste månedene av året. Den passer perfekt til denne varme kålsalaten med spennende dressing av solbærsirup og balsamico.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g savoykål , evt. nykål -
2 ss olivenolje -
400 g østerssopp -
125 g bjørnebær eller andre friske bær -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Dressing:
-
2 ss solbærsirup -
2 ss balsamicoeddik -
4 ss olivenolje -
2 ts dijonsennep -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss sesamfrø
Slik gjør du
- Begynn med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper og sett til side.
- Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne og fres savoykålen raskt til den akkurat faller sammen, men fortsatt er sprø. Hell den over på et fat.
- Varm resten av oljen og fres soppen i 2-3 minutter, til den har fått fin farge. Krydre med salt og pepper, og fordel den over kålen.
- Hell over dressingen og pynt med bjørnebær. Du kan også bruke bringebær, små jordbær, friske solbær eller rips.
- Dryss sesamfrø over rett før servering.